A LEGO Harry Potter varázslat

Én nem nevezném borzasztónak a legújabb  Harry Potter játékot. Használható?  Igen. Büdös? Nem. Épphogy lenyelték azt az előítéletet, hogy minden film-alapú játék az üzleti polcok helyett a szemétbe való. 

Úgy tűnik, hogy a film megmentésének egyetlen módja, ha “LEGO” kerülne a címük elé. E szónak varázsereje van, amely minden 'franchise' pozitív aurája. Mit tett például Indiana Jonesért?   A Batman: Arkham Asylum, Lego Batman előtt a köpenyes keresztes vitéz címet viselte. Na és hadd ne említsem mit tett a Star Wars prequels -ért. Támogatta a Traveller’s Tales  -t, annak érdekében, hogy a márka és a hírnév egyet jelentsen a játékosok fontosságával.

A listán következő  J.K.Rowling a híres varázsló fiú. LEGO Harry Potter: Years 1-4   a rajongók elvárásainak megfelelően ugyanúgy két játékosból álló játék jellemzi, de ez alkalommal a varázslók világában játszódik. A varázslat annyiból áll, hogy a játékosok varázsigéket tanulnak meg, és használják azokat Harry első négy évében Hogwartsban. A játék tartalmazza Harry Potter: Bölcsek köve,  A titkok kamrája,  Az azkabani fogoly és a Tűz serlege.

Jonatan Smith, a TT Games termelési vezetője azt mondta, hogy  a rajongók kedvéért lesz néhány ismerős elem humorral egybekötve, melyről a kivitelező felettébb ismert. A legszembetűnőbb jelenség azonban, hogy a LEGO 'személyiségek' nem beszélnek. Hangulatjelző gesztusokra illetve mozgásra képtelen, de ezt nem is várhatjuk el tőle, többek közt azt sem, hogy Harry varázsló mivoltát tekintve ez esetben beszéljen vagy varázsoljon. Ez nem egy alku számomra, hanem a lényeg, hogy egy jó játékban vehessek részt. A rajongóknak ebben a részben már ismerni kell a titkos tervet és LEGO Harry Potter már nem használhatja fel az oldalon található szavakat.


Traveller's Tales egy csipetnyi humort is hozzáadott a procedúrához. Például mikor Hagrid berepül  és összetöri motorját, melyen a kis Harry bébi is rajta ül. A könyvekben ezt nem feltétlenül tüntetik fel, viszont összhangban vannak a LEGO játékokkal. Továbbá, mikor Hagrid visszatér, hogy elvigye magával Harryt Hogwartsba, bajba keveredhetnek Diagonallyban.

Ez az ahol Smith megmutatta a játék alapvető mechanizmusát. A LEGO Harry Potter két játékosból  és varázslatokból áll. Amint azt a legújabb játékoknál megszokhattuk, a rajongók itt is szabad mozgást gyakorolhatnak. A játék magába foglalja az elválasztást, azaz automatikusan ketté ossza a képernyőt és szétválassza a játékosokat mikor újra találkoznak. A varázslatok, melyet a játékosok az ellenség  illetve a gonosz legyőzése érdekében vagy rejvények megfejtése végett tanulnak meg. Ezenkívül Traveller's Tales egy új fizikai rendszert alkalmaz, mely sokkal valódibb, reálisabb. Hagrid, Smith nagy káoszt okozott Leaky Cauldronban rózsaszín esernyője felhasználásával, hogy megfékezze Wingardium Leviosa-t a tárgyak dobálásától. Egy eldobott bögre illetve szék hatása úgy működik, ahogy annak a játékvilágban működnie kell. 


A rendbontást a játékosok az elemek összegyűjtésével okozzák -LEGO valutáért- mely szétszóródott az egész világon. Nagyobb hangsúlyt fektetve a  fizikai gépezetre, Smith mutatott nekem egy puzzlet, ahol Harry manuálisan mozgatja és rendezi át a Lego tömböket, hogy lépcsőt építsen. Ha a játékosok rosszul építik fel, az egész szerkezet összedőlhet. Ha a falon csúcsosan hátrafelé irányulva épült, abból lépcsőt is kialakíthatnak. Az új videójáték ötlet növeli a világ kreativitását.

Látván a LEGO Harry Potter szerkezetét, Smith azt mondta, hogy Diagonalley az a hely, ahol a játékosok levásárolhatják összegyűjtött csavarjaikat. Több mint 14O karakter közül választhatnak, melyet újak építésére használhatnak fel. Úgy tűnik Harry Potter univerzumának minden nagyobb települése megtalálható a játékban. 

A nagy különbség a játékban az, hogy a szintek elérésének egyszerű módja az iskola használata lenne, ehelyett úgy tűnik, hogy a Traveller's Tales óriási világként akarja kezelni a várat mint pl. a  Castlevania: Symphony of the Night  vagy  a Metroid . A titok és a kaland mind megvan, de ahhoz hogy át tudjanak jutni a 'kifelé vezető úton' a játékosoknak varázsigéket kell tanulniuk, melyet éves alapon oktatnak. 


Minél hosszabb úton akarsz eljutni Harryhez Hogwartsba, annál több varázsigét kell megtanulnod. A játékosok képesek egy gombnyomással kikapcsolni illetve szüneteltetni a játékot valamint 8 különböző varázsige választására, különböző irányzatban. A helyesírás-döntőjének gyermek változata a Mass Effect .

Ahhoz hogy megtanuljuk a varázsigéket és hogy azokat fel is tudjuk használni, Harrynek és társainak iskolába kell járni. Ez az élet másik oldala Hogwartsban, amellett, hogy felfedezik a kastélyt, követik Nearly Headless Nick szellemének csavarjait. Az osztályok rejvénynek illetve forgatókönyvnek tűnnek, ahol ahhoz hogy a játékosok megoldják a kínos helyzeteket, alkalmazni kell a tantárgyakat. Egy varázslat tanulásánál Ron “véletlenül”mindíg nagy lármát csap a teremben. A gyerekek össze vannak zárva és Harrynek ki kell találni, hogy a teremben szétszórt nehezékek és kapcsolók segítségével, hogyan szabadítsa ki őket.

Később kint folytatódik a játék, ahol meg kell tanulni seprűn repülni. Harrynek meg kell mentenie majd egy bizonyos Neville Longbottomot, aki seprűnyélen lebegve képtelen földre szállni. Hogy LEGO Harry Potter seprűnyélen tudjon repülni Traveller's Tales járműként kezeli, hasonló módon mint Indiana Johns autóit. Az “ugrás”gomb megnyomásával magasabbra repülsz, ahol ott is maradsz. Amennyiben elengeded, lejjebb szállsz. Úgy néz ki, hogy működhet, de amit igazán látni szerettem volna, az Quidditch. Sajnos, Smith ezt nem mutatta.

Saját szemszögemből  ítélve LEGO Harry Potter a Traveller's Tales legigényesebb projektje. Harry kalandjai egy hatalmas nyitott világ, mely főleg azoknak kedvez akik szeretnek kísérletezni a varázslatokkal. A véletlenszerű  szereposztás körüli hajsza meglepő eredményt nyújt.

Elképesztő tákolmányokra képes, mint például a két lábon járó szék, vagy vegyünk egy kanapét, mely bármely pillanatban életre kelhet és felfalhatja Gryffindor egy tagját. A Traveller's Tales által létrehozott világ  éppen olyan fantáziadús, amint azt a bizonyos Rowling is megírta, ezért akad némi kétség, hogy megfeleljen a varázsló fiú lelkes rajongóinak.

1 megjegyzés:

  1. Szeretnék köszönetet mondani a wiccan Duma nagy segítségéért. A lányom mélyen a kábítószer-függőségbe került, kipróbáltam a rehabilitációt és mindent, hogy abbahagyja, de semmi sem működött, sokat sírtam az egész helyzet miatt, mert úgy éreztem, anyaként kudarcot vallottam. De mindez megváltozott, miután találtam egy megjegyzést az interneten arról, hogy a Wiccan Duma segít az embereken. Boldog vagyok, hogy a lányom megszabadult a drogfüggőségtől a Wiccan Duma segítségével, köszönöm Wiccan Duma az erős varázslatait. A nézőknek nem ismerem a helyzetét, de biztosíthatom, hogy segítséget kaphat a függőség megállításához. , állítsa le a megszállottságot, állítsa le a depressziót, hagyja abba a visszaélést.
    1) Szerelmi varázslatok
    2) Elveszett szerelmi varázslatok
    3) Válási varázslatok
    4) Házassági varázslatok
    5) Szerelem kötő varázslatok.
    6) Elválasztó varázslatok
    7) Száműzd el a volt szeretőt
    8.) Szeretnél előléptetni.
    9) lottó nyerő varázslatok
    10) Ha meg akarja elégíteni szeretőjét
    Forduljon ehhez a nagyszerű emberhez, ha bármilyen problémája van a végleges megoldás érdekében. E-mail: whitemagictemple@gmail.com
    WhatsApp: +2348155926512

    VálaszTörlés