iPad-ot szeretne, azonnal? Építsen egyet Legóból!





Az új Apple iPad a legaktuálisabb téma műszaki körökben, amely egy Lego rajongó saját életnagyságú iPad modellje szerkesztését ihlette.


Joe Meno a BrickJournal magazin tulajdonosa szerint mindenki kedvenc építőjátéka a: Lego kockák. Meno a PCWorldnek elmondja, hogy nagy hatással volt rá az iPad bemutatása és izgatottan várja az eredményt, hogy a tömegkommunikációs eszköz felületét lehetséges -e megváltoztatni?!


A létrehozás folyamatát szórakoztató kihívásnak nevezte ,mely még több okot ad neki arra, hogy beszerezzen magának egyet.





Az inspiráció maga az iPad volt -mondja Meno. “Olyat alkottam, amely a lehető legközelebb áll az eredeti iPad mérethez annak érdekében, hogy minél jobban érezhető legyen a kézi és a képernyő érintés különbsége. Noha nem is működik, a modell jó benyomást kelt, ami a súlyában és a térben rejlik.”

Az iPad méreteit nem volt egyszerű megvalósítani mert vastagsága csaknem 4 Lego lemeznek felel meg vagypedig egy tégla és egy lemez -magyarázza Meno.

Meno az iPadot két részből készítette: keret és képernyő. A keret gombokból készült (ún. “lezárható buborékok”ból) melyek lefelé mutatnak, ellenben a képernyőével, melyek felfelé irányulnak. A két darab szépen egymásba illeszkedik és egy 17-től 28-ig elterülő 'felbontást' képez.

Ezzel a módszerrel Meno megőrizte az iPad pontos szélességét. Az iPad hátsó felülete is nagyjából azonos méretű, szürke színű, sőt a közepén ott van az Apple logó is.


Meno tervei közt szerepel, hogy megszerezze az első generációs iPadot, mellékelve a használati útmutatóról szóló folyóiratot. “Én komolyan gondolom, hogy az iPad lesz az első a nyomtatott eszközleíró (game changer for print media ) , amely fordulatot hoz a játékvilág számára, valamint reméli, hogy annak részesévé válik.”


Az iPad még nincs meg teljesen, de ennek ellenére megtekintheted Meno magazinjában a brickjournal.com -on és győződj meg az teljes képgaléráról (entire iPad photoset on Flickr ).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése