James May Lego háza

 

2OO9 nyarán épült meg az a átlagos háznak megfelelő, kb. 3,5 millió hagyományos Lego kockából álló Legoház, amely része James May Toy Story c. televíziós sorozatának, és a Plum Picture gyártása alapján a BBC részére készült. James May sorozatában, a három legsikeresebb BBC Top Gear program egyike, egy nagyon igényes projektbe kezdett, melyhez klasszikus játékokat használ fel. A sorozat egy életnagyságú Spitfire modell szerkezetét tartalmazza, egy gyurmából épült kertet, melyen keresztül egy Meccano szerkezetből készült csatorna hidal át, egy életnagyságú versenypályán pedig Scalextric kocsik versenyeznek és a 1O mérföld hosszú Hornby OO vasúti sínek két település közt. A finálé témája a kétszintes Legoház, melyet a karácsonyi ünnepek alatt a BBC2-n sugároznak majd.

A házra vonatkozó elképzelésünk az volt, hogy az épületet több ezer kis házzal kombináljuk, egyesek ablakokkal ellátva, néhányat piramis tetővel és sokat egészen egyszerű üreges blokkokból.


Kezdeti stádiumban voltunk azon a 'tömeg építkezési' napon, amikor a nyilvánosság több mint 2OOO tagja szembeszállt a tipikus “angol nyári” szakadó esővel, hogy általános összetevőket gyűjtsön össze. Aztán körülbelül hat héten keresztül önkéntes csapatok az építő csapattal együtt azon fáradozott, hogy összetákolja a magmaradt részeket az elkészülendő épületbe.

A ház tervezése és kivitelezése alatt számos kihívással kellett megküzdeni.

Szerkezet:

A project célja többek között az volt, hogy megtapasztaljuk, hogy a Lego rendes építőeszköznek is megfelel -e? Mérnökeink, műtermiek, ajánlatára mintegy 1O rétegnyi vastag, hosszú LEGO kockából gerendát alkottunk, alját pedig LEGO lemezekkel feszítettük ki. A prototípus gerendák elkészültek, ezeket letesztelték, elvégezték az esetleges finomításokat, majd újratesztelték mindaddig amíg nem kaptunk egy biztonságos szerkezetet, melynek 2méteres íve alatt James May áthaladhatott. A ház építészeti dizájn-ja a szerkezeti behatárolás köré volt alapozva, ezért keményen megdlgoztunk azért, hogy egy tágas belső teret kapjunk.

Blokkok:

Megállapítottuk, hogy a praktikus maximum fal magassága nyolc Lego téglasor volt, de mi javasoltuk a szabványos alkotóelemek tervezését, ahol 272 hagyományos 'nyolcas' Lego téglák alkotnak egy üreges blokkot.

Ablakok:

A legnagyobb Lego ablakméret 4Omm x 4Omm x 8mm. Hasonló méretű standart blokkok összeszerelését terveztük meg és az ablakok a beépítendő nyílásokkal azonos nagyságúak. Többszáz egyedül álló falblokkot is felhúztunk, melyeknek külsején kukucskálók is vannak.

Ajtók:

Az egymást átfedő Lego téglák egy ajtópánt rendszert alkotnak, melyre az ajtókat akasztották. Az ajtókat a falakkal való párhuzamban építették.

Áttetsző ablaküvegek:

A brit közösség számos téglát adományozott, melyek közül sok túl kicsi volt ahhoz, hogy a falba beilleszthessék és némelyik áttetsző illetve teljesen átlátszó volt. Az összes 2x1-es átmérőjű Lego téglát egy vödörbe helyezték, ezt felrázták és találomra áttetsző blokkokat kreáltak, melyek végül elképesztő üvegablakot alkottak egy folyosó végén.

Lego Atlantis



A Lego Atlantis 2010-ben megjelenő új vízalatti Lego téma. A történet az elsüllyedt Atlantis legendája körül játszódik.
A termékpaletta fejlesztői a 6-12 éves fiúkra koncentráltak. A tervezésnél figyelembe vették ennek a korosztálynak a sajátosságait. A főtervező William Thorogood úgy kommentálta ezt a korcsoportot, hogy megkerülhetetlen lett néhány számukra izgalmas tárgy, vagy élőlény. A szettnek mindenképp kellett tartalmaznia légcsavart, nagy fényeket, sisakot, szigonyt, torpedó-szerű fegyvereket, óriás tintahalat, és persze, gonosz cápát. De az átlátszó Lego kockák, és a fluoreszkáló kockák is kedvencei lesznek ennek a korcsoportnak.

A Lego Atlantis története.

Az Atlantis legénységét úgy írják le mint a mélytengeri mentés és kutatás tagjait, akik a tengerben hajóroncsokat és kincseket kutatnak.  A legénység a rég elveszett város Atlantis nyomaira talált. Hivatásuknak megfelelően elkezdték feltárni a romváros kincsit, és megannyi rejtélyét.

Karakterek.

A készlet karaktereit két csoportba osztották, jókra Ezek az Atlantis legénysége, és a gonoszokra akik Atlantis harcosai, emberszerű testtel, tengeri élőlény fejjel.

A szettek megjelenése.

2010 január.

8056 Monster Crab Clash
8057 Wreck Raider
8058 Guardian of the Deep
8059 Seabed Scavenger
8060 Typhoon Turbo Sub
8061 Gateway of the Squid
8072 Sea Jet
8073 Manta Warrior
8075 Neptune Carrier
8079 Shadow Snapper 

2010 augusztus.

8076 Deep Sea Striker
8077 Atlantis Exploration HQ
8078 Portal of Atlantis
8080 Undersea Explorer 



A LEGO Atlantis témáról úgynevezett brickfilm készül, melyet a Cartoon Network fog bemutatni Februárban

iPad-ot szeretne, azonnal? Építsen egyet Legóból!





Az új Apple iPad a legaktuálisabb téma műszaki körökben, amely egy Lego rajongó saját életnagyságú iPad modellje szerkesztését ihlette.


Joe Meno a BrickJournal magazin tulajdonosa szerint mindenki kedvenc építőjátéka a: Lego kockák. Meno a PCWorldnek elmondja, hogy nagy hatással volt rá az iPad bemutatása és izgatottan várja az eredményt, hogy a tömegkommunikációs eszköz felületét lehetséges -e megváltoztatni?!


A létrehozás folyamatát szórakoztató kihívásnak nevezte ,mely még több okot ad neki arra, hogy beszerezzen magának egyet.





Az inspiráció maga az iPad volt -mondja Meno. “Olyat alkottam, amely a lehető legközelebb áll az eredeti iPad mérethez annak érdekében, hogy minél jobban érezhető legyen a kézi és a képernyő érintés különbsége. Noha nem is működik, a modell jó benyomást kelt, ami a súlyában és a térben rejlik.”

Az iPad méreteit nem volt egyszerű megvalósítani mert vastagsága csaknem 4 Lego lemeznek felel meg vagypedig egy tégla és egy lemez -magyarázza Meno.

Meno az iPadot két részből készítette: keret és képernyő. A keret gombokból készült (ún. “lezárható buborékok”ból) melyek lefelé mutatnak, ellenben a képernyőével, melyek felfelé irányulnak. A két darab szépen egymásba illeszkedik és egy 17-től 28-ig elterülő 'felbontást' képez.

Ezzel a módszerrel Meno megőrizte az iPad pontos szélességét. Az iPad hátsó felülete is nagyjából azonos méretű, szürke színű, sőt a közepén ott van az Apple logó is.


Meno tervei közt szerepel, hogy megszerezze az első generációs iPadot, mellékelve a használati útmutatóról szóló folyóiratot. “Én komolyan gondolom, hogy az iPad lesz az első a nyomtatott eszközleíró (game changer for print media ) , amely fordulatot hoz a játékvilág számára, valamint reméli, hogy annak részesévé válik.”


Az iPad még nincs meg teljesen, de ennek ellenére megtekintheted Meno magazinjában a brickjournal.com -on és győződj meg az teljes képgaléráról (entire iPad photoset on Flickr ).

2O11-ben nyílik a Florida Legoland élménypark


Legoland Florida 2O11 végén nyitja meg kapuit az egykori Cypress Gardens vidámpark helyén Winter Haven-ben, mintegy 4O mérföldre Disney World-től.
A Meril Entertainment anyavállalat állítólag 22 millió dollárt fizetett a 145 hektáron elterülő ingatlanért, amely autóval körülbelül egy órányira van Orlandotól délre.
Az új vidámpark, mely 2 évestől 12 éves korúak számára összpontosul, az ötödik és eddigi legnagyobb Legoland lenne a világon, 5O túra úttal, bemutatókkal és látnivalóval. A 1O éve meglévő  Carlsbad-i Kalifornia Legoland mellett Merlin Dániában, Németországban és Nagy Britanniában is működik.

Merlin több millió dolláros bővülést tervez, mégpedig a floridai ingatlan elszigetelődött részét egy látványos helyiséggé alakítani -ígéretei szerint birtokaiból szállodákat építtet és sok látványosságot hoz létre, beleértve a SeaLife akváriumot, Madame Tussaud viaszmúzeumot valamint a London Eye óriáskereket.
Az új Miniland park makettje Legóból épült városképeket vázol fel, mely híres floridai helységeket ábrázoló fejezetet fog tartalmazni.
1936-ban nyitotta meg először kapuit a Cypress Gardens, amely  hullámvasutakkal, izgalmas túrautakkal bővült, továbbá a vízi csúszda és a vízisí egy botanikus kertből a csodás vidámparkba vezet át minket. Az elmúlt évtizedben Cypress Gardens számtalanszor gazdát cserélt mielőtt bejelentette, hogy szeptemberben bezár.

Valós lángokká változtatták a Legót!





Hallotta már valaha azt az elképzelést, hogy a Lego kockák egyszer valódi lángra kelnek? Ha nem, akkor itt van valami ami meglepetésben részesítheti Önt. Igen létezik és biztosan birtokába ejti az izgalmas, különösen vagány dolgok iránt érdeklődőket.


Ezt az egyedülálló fogalmat Cole Blaq hozta létre, aki a Lego kockát lángnak tervezte, mely alulról kapja a megvilágítást. Ez teszi lehetővé a reális izzás hatását. A lángok még neveiket is képesek kisilabizálni, melyet viszonylag nehéz elkapni ha nem vagy elég óvatos.


Ezeket a valódi Lego lángokat Cole Bloq eredetileg a müncheni Lego Gaffiti Styles Egyesület részére gyártotta. Ezek valóban nagyon érdekesek és remek téma egy beszélgetés megkezdéséhez. Ez mindenképp egy nehezen kihaló Lego-különlegességnek számít.